Időpont:

Helyszín:

Beszámoló:

Résztvevők:

Hohe Wand Dry Tooling - Smoky Joky (6) 350m

- jég és mix mászás -

Hohe Wand Dry Tooling - Smoky Joky (6) 350m

hohe-wand-dry-tooling-013.jpg

Régóta tervezgettünk egy több kötélhosszas dry-tooling túrát, most belevágtunk. Őszi mászásaink közben folyamatosan néztük, kerestük az erre alkalmas sziklafalakat, útvonalakat. Évközben sokszor elhangzott Levente már – már szállóigévé vált mondata: „Attila, télen a vasakkal ez jó lehet.”

Elsőnek a télen is gyönyörű, Sonnenuhrwand sziklafalán az acélkilátóhoz 230 méter hosszan feltekergő Smokyjoki nyomvonalát választottuk. Az út hagyományosan mászva egy könnyű, laza mászótúra, de nem úgy a jégszerszámokkal. A Hohe Wand-ra jellemző sima táblák átmászása komoly feladatok elé állította az ebben a műfajban még kezdőnek számító párosunkat. A sima mészkő apró hibáin a terheléstől égő vádlival a hágóvas utolsó milliméterén egyensúlyozva, bízva a szekercében, hogy tart a kis lyukban, másik eszköz a nyakba és jöhet az akasztás. Remek érzés, ha az ember már túl van rajta.

A fal tetején fázósan, de elégedetten teázva, egy kérdés fogalmazódott meg bennünk. Milyen lehet ez éjszaka kemény hidegben hóval? Kipróbáljuk!

Attila


Ha tetszett a beszámoló, oszd meg másokkal is!

Térkép

Galéria

Hohe Wand Dry Tooling - Smoky Joky (6) 350m

Ezeket olvastad már?


Hohe Wand Fuchlochwand Dry Tooling

A hűvös, párás idő beköszöntével lassan megkezdődik a téli szezon. A mászócipőket és a magnéziát…

Dolomitok 2012

 Már nagyon régóta szerettem volna eljutni a Dolomitokba, túrázni a sziklatornyok közt ferratázni a via…