Időpont:

Helyszín:

Beszámoló:

Résztvevők:

Omis Stomorica, Forma piva 200 m (6a+)

- sziklamászás -

Omis Stomorica, Forma piva 200 m (6a+)

2014_09_26_Omis_029.JPG
Horvátországi mászós, nyaralós hetünkön a sportutak kapták a főszerepet, elsősorban az időhatékonyság miatt, de sikerült időt szakítanunk pár hosszabb mászásra is.

Aszuval egész héten vágyakozva nézegettük az Omis fölé tornyosuló hatalmas sziklafal mászásra hívogató formáit, majd eldöntöttük, ezt nem hagyhatjuk ki. A falon található két egyforma nehézségű út közül mi a Forma piva 200 méterét választottuk. A beszálló a szállásunktól öt perc alatt elérhető volt, így egy jó reggeli elfogyasztása után hamar az első hossz közteseit akasztgattuk. Az út végig a tengerparti sziklákra jellemző vad formákon, borotvaéles fogásokon, érdes, bőrpusztító, kiváló minőségű mészkövön haladt. Fantasztikus érzés volt a nyüzsgő város fölött mászni, a standokból annak szépségeiben gyönyörködni.

Az út végéhez érve még várt ránk egy gerinctúra, egy rövid ereszkedés, majd egy meredek lejövet tüskés növények, rég megégett fatörzsek között, mozgó köveken ugrálva. A levezető ösvény egy kertvégi kerítésbe torkollott: 4b-ért megoldottunk, majd a konyhakerten áthaladva egy mosolygós néni fogadott, és a konyhán, valamint az étkezőn áthaladva az utcára irányított bennünket.

Ez az út egy igazi élmény mászás volt, technikailag nem nehéz, de igazán szórakoztató.
 
Attila

Ha tetszett a beszámoló, oszd meg másokkal is!

Térkép

Galéria

Omis Stomorica, Forma piva 200 m (6a+)

Ezeket olvastad már?


Brela Capitan Pampirula 90 m (6a)

Ádámmal ugyan rendszeresen még csak három hónapja mászok együtt, mégis (számunkra) az “év” mászásaként emlegetjük a horvátországi…

Omis Stomorica, Canadair 90 m (6a+)

Az utolsó Omisban töltött napunk első felét mindenképp szerettem volna egy emlékezetes mászással megkoronázni, a…