Időpont:

Helyszín:

Beszámoló:

Résztvevők:

Rax Klobenwand Zwidawurzn 215m (8-); De Oide Wurzn 250m (7-)

- sziklamászás -

Rax Klobenwand Zwidawurzn 215m (8-); De Oide Wurzn 250m (7-)

2014_10_15_rax_klobenwand_zwidawurzn_215m_8-_009.jpg
Munka utáni Hohe Wandi mászásainkat a korai sötétedés miatt, az ősz még hátralevő részében teljes napos Höllentali kiruccanásokra cseréljük. Erre az alkalomra két rövidebb utat választottunk, egy nehezebbet a Zwidawurzn nyolc kötélhosszát, mely beleillik távlati terveinkbe, hogy 8-as nehézségben folyamatosan tudjunk hosszú utakat teljesíteni, természetesen on sight üzemmódban. Ezért fokozatosan növeljük a több kötélhosszas utakban e nehézség arányát. Délutánra egy könnyebb nitt sort választottunk a laza mászás öröméért.
 
Első utunk beszállójához érve a kő még kissé nyirkos volt a reggeli magas páratartalomnak köszönhetően, ez meg is nehezítette a dolgunkat a nyitó 7+-os hosszban. Aszu pár nitt megakasztása után abbahagyta a jókedvű sztorizást, majd koncentrációtól terhes hosszú percek következtek. A kötelet lassan, centinként húzta maga után, majd nagy kiáltással törte meg a völgy csendjét és zuhanva közeledett felém. Kicsik voltak és nagyon csúsztak, ezt utána én is tapasztaltam.
 
A második kötélhossz kulcsmozdulatai teljesítése közben én is hasonló mutatványba bonyolódtam. Egy hanyagul eldobott lépést követően egy ragasztott fogást megcélozva lábam lepattant a lépésről és már távolodtam is az áhított céltól. A további falszakaszokat már összeszedetten teljesítettük. Az út végig szép, technikás mászás, kiváló biztosítás mellett.
 
Gyors ebéd után nekivágtunk ismét a Klobenwand falának. Második utunk egy igazi csemege volt szép falszakaszokkal, szórakoztató, könnyed mászással.
 
Sebességünk elég lett volna, hogy a napba beleférjen egy harmadik mászás is, de ennyit terveztünk és ezzel meg is elégedtünk.
 
Attila

Ha tetszett a beszámoló, oszd meg másokkal is!

Térkép

Galéria

Rax Klobenwand Zwidawurzn 215m (8-); De Oide Wurzn 250m (7-)

Ezeket olvastad már?


Hohe Wand Draschgrat schwer 220 m (5+)

Atinak már régen megígértem, hogy elviszem a közeli Hohe Wandra, hogy belekóstolhasson a több kötélhosszas…

Hohe Wand Besserpark 330 m (5+)

Nagy kihagyás után, újra sikerült Áronnal összeegyeztetni egy mászást a szeretett Hohe Wandon.