Időpont:

Helyszín:

Beszámoló:

Résztvevők:

Hajag highline

- highline slackline -

Hajag highline

IMG_3590.jpg
Az elmúlt hétvégére meghívást kaptunk az Outdoor Inhales csapatától, hogy közösen hódítsuk meg a Középső-Hajag csúcson levő elhagyatott rádióállomás tornyait, ami részünkről egy hatalmas kalandtúrába ”torkollott”.
 
Utazás.
5-re terveztük Atival, az indulást, de ebbe nem kalkuláltuk bele a reggeli ’teszkózást’ és az otthon felejtett váltócipőt, ami miatt 6 körül hagytuk el Sopront. A jó útviszonyoknak köszönhetően nem sokkal nyolc óra előtt már a Herendtől északra vezető erdei útón haladtunk, az első akadály a jelentős mennyiségű hó leküzdése volt (a hólánc felszerelését egy időre begyakoroltuk rendesen).
 
Megközelítés.
Az autókat a bázisra felvezető út utolsó kereszteződésében hagytuk, ahol a 30-40 cm-es hóban előbb parkoló helyeket kellett ásnunk (egyetlen lapáttal, négy járműnek), ez kb. egy órát vett igénybe. Ezek után, mikor már jól bemelegítettünk, megkezdtük az 1,8 km-es túra megtételét a 10-15 kg-os zsákokkal és felszerelésekkel a hátunkon. Nem volt sok, kb. 120 m a szintkülönbség, gondoltam, hogy egy laza séta lesz, viszont a térdig érő hó megnehezítette a dolgunkat, amiben egymás lábnyomaiba lépkedve, libasorban haladtunk, majdnem két órán keresztül.
 
Feszítés, hevederen próbálkozás.
Dél körül álltunk neki, pár falat ennivaló és néhány korty, forró tea elfogyasztása után, a hevederek megfeszítésének, két-három kisebb csapatban, amivel már elég jól a délutánba csúszva végeztünk. Mivel csak egy napra tudtunk társulni az eseményhez, az elsők között próbálkozhattunk a hevedereken a napnyugta közeledtével versenyt futva. Azonban nagy hősködésre nem került sor az egész napos igénybe vétel után. Elfáradva, kimerülten pár lépés után bele estünk a biztosító kötélbe és kissé letörten konstatáltuk, hogy nem aznap lesz életünk legnagyobb highline-os alakítása.
 
Összefoglalva.
Egy fantasztikus napot töltöttünk el a Bakony lenyűgöző, havas erdejében, rengeteg tapasztal, élménnyel és nem utolsó sorban új kapcsolatokkal gazdagodva!
 
A képeket és a meghívást köszönjük az Outdoor Inhales-nek!

Ha tetszett a beszámoló, oszd meg másokkal is!

Térkép

Galéria

Hajag highline

Ezeket olvastad már?


Ausztria jégmászó túra, Kolm-Saigurn

Aktuális jégmászó túránk helyszíne – a tavalyihoz hasonló enyhe tél miatt – ismét a Raurisertalban…

Kleiner Wildkamm (1757m)

A hétvégére tavaszi pincetakarítást terveztem és féltem, hogy tényleg csak az fogja kitenni a hétvégémet,…