Időpont:

Helyszín:

Beszámoló:

Résztvevők:

Hohe Wand Osterhasi 160 m (7-)

- sziklamászás -

Hohe Wand Osterhasi 160 m (7-)

20160629_101317.jpg
Előzmény: 2016. 06. 06.

Az előrejelzések alapján jónak ígérkezett az idő, így nekiindultunk a Wand sziklafalainak. Ádám és én, ezúttal az „Osterhasi” nevű utat szemeltük ki magunknak. Sok jót halottunk már erről az útról, úgyhogy rendkívül izgatottan vágtunk neki az első hossznak. Ekkor kezdődtek meg a kellemetlenségek, elsőként pedig az, hogy a Tötenköpfel tömbjén található rengeteg nittbe, és standba sikerült belekeverednem, és belemászni a rossz útba, aminek kijavítása sok időbe telt, és mindeközben még az eső is eleredt. Miután nagy nehezen felkeveredtünk egy standba, a szakadó esőben, úgy ítéltük meg a körülményeket, hogy nincs értelme folytatni az utat a nedves sziklán, így visszaereszkedtünk. Számomra ez is új élmény viszont, hiszen korábban még sohasem ereszkedtem. Tehát nem veszett teljesen kárba a nap, mert tanultam valami újat, de ennek ellenére rendkívül csalódottan baktattunk vissza a parkolóhoz. Szóval ezt a kört a nyúl nyerte.

Ez a csalódás azonban nem szegte kedvünket, sőt fel is paprikázott éppen ezért egy szűk hónappal később ismét nekivágtunk a húsvéti nyúlnak. Ez alkalommal az időjárás is kegyeibe fogadott minket, és gyönyörű felhőtlen ég alatt mászhattuk végig az utat. Sajnos a megfelelő utat még mindig nem sikerült meg találni, ugyanis az első standot elhibáztam, aminek köszönhetően második hosszként a Tötenköpfelsteig nittsorába mentünk bele. De ezt az apró problémást sikerült orvosolni, és ezután már valamivel egyértelműbbé vált az út vonalvezetése. 

Így hát a sok keverés után végre eljutottunk a kulcshosszig, melynek elölmászása az én feladatom volt, és minden percét élveztem, hiszen zseniális, és izgalmas mozdulatsorok követték egymást. Végül rengeteg időt töltöttünk a falon (még sikerült is egy kicsit lepirulnom a napon), de kimondhatjuk, hogy a nyúl elesett.

Bónis

Ha tetszett a beszámoló, oszd meg másokkal is!

Térkép

Galéria

Hohe Wand Osterhasi 160 m (7-)

Ezeket olvastad már?


Rax Wachthüttelturm, Via Helma 200 m (7-)

Csütörtök délután, munka után újra négyen a kocsiban, a hőmérő 34 fokot mutat, ezúttal cél…

Hohe Wand Obere Überholspuren 170 m (7+)

Június utolsó hetében a nagy forróság miatt az esti mászások mellett döntöttünk.