Időpont:

Helyszín:

Beszámoló:

Résztvevők:

Flatzer Wand

- sziklamászás -

Flatzer Wand

2017_09_10_069.JPG
Mini Hohe Wand.
Ez jutott eszembe, ahogy a Flatzer Wand felé tartottunk. Az oda vezető út hasonló. Az alatta elterülő falut is bármikor összekeverném Stollhof-fal. A fal... is hasonló. Jó, végül is nem nagy a trükk: a Flatzer Wand is Hohe Wand, csak a másik, délnyugati "vége". Az itt elérhető helyszínek, szektorok, utak számukkal és változatosságukkal egy teljes mászókalauzt megtöltenek. Ha nem kettőt.
A csapat többi tagjának elfoglaltsága miatt a hétvégi mászóexpedíciónk kvázi családi kirándulássá alakult, kezdő szintünkre és a gyermekekre való tekintettel Attila némi töprengés után ezt a rég nem látogatott helyszínt választotta.
Érkezésünkkor a parkolót tele, a Sunshine szektort üresen találtuk. Szerencse.
Kis családi csapatunk súly szerint alkotott párokat, így Andrea Tádéval mászott, Attila pedig velem gyakorolta a türelmét.
Pár bemelegítő utat követően Attila a pontos lépéstechnikát igénylő apróbb repedésekkel tarkított utakra vitt, ahol felső biztosítás mellett tologathattam határaimat, ismerkedhettem a táblamászás lélektanával (****** ***, itt nincs semmi, ez a fal tök sima!) illetve gyönyöreivel (eddig lépésként nem azonosított dudorokra fellépve, azokról egy lábon egyensúlyozva felállni, aztán megismételni ugyanezt a másik lábbal, és így egy peremes fogást elérni). A környező szektorok érdeklődőbb osztrák mászói megtanulhattak néhányat a magyar nyelv szótárakban nem közölt fordulatai közül. Szétszakadva, csatakra izzadva fejeztem be a túrát.
Mindeközben Tíra magnéziarögöket gyűjtögetett, Tádé szép előmászásokat teljesített és ismerkedett a biztosítás gyakorlatával is. Andrea ma nem kényszerült komolyabb küzdelemre, mert magára vállalta a gyermekek felügyeletét (értsd: rá maradt). 
Levezetésként - hogy a technikai ismeretekkel se maradjunk le - a standépítést gyakoroltuk egy erre alkalmas, könnyen elérhető nittpáron.
Csak kora délutánig maradtunk - az előrejelzés délutánra esőt jósolt, és még egyéb teendőink is maradtak erre a napra. Mindenesetre a helyszín nyújtotta lehetőségek miatt valószínű, hogy ellátogatunk még ide.

Krisz

Ha tetszett a beszámoló, oszd meg másokkal is!

Térkép

Galéria

Flatzer Wand

Ezeket olvastad már?


Hohe Wand ÖTK - Klettergarten

A "minden alkalom legyen új alkalom"-elvnek megfelelően ezen a szerda délutáni, kiscsoportos túrán a Hohe…

Neuer Innerkoflersteig + Richters Ende 305m (5-)

Régen, utoljára télen másztunk együtt Leventével, akkor a jegeket csapkodtuk, most a Hohe Wand szikláin…