Időpont:

Helyszín:

Beszámoló:

Résztvevők:

Hohe Wand Steinbockalarm 245m (7-)

- sziklamászás -

Hohe Wand Steinbockalarm 245m (7-)

2018_09_16_Hohe_Wand_Steinbckalarm_245m._7-_008_.JPG
Attila szerint készen állok rá.
Pár 7- mozdulat. Meglátjuk. És persze ebben is van szép repedés, mert repedéééééés, az kell. Na. Menjünk kecskéket számolni.

A vasárnap a családé. Szóval addig kell visszaérnünk a mászásból, amíg nem tűnik fel nagyon a hiányunk.
Fél hatkor felveszem Attilát és már szakítunk is a Wand felé. Pozsonyba menős hangulatom támad. Az is ilyen: sűrű ásítások közepette megyünk, értő csendben a sokszor járt úton, időnkkel áldozva, türelmünkkel féken tartva a várakozást. Amíg oda nem érünk. Ahol mászni lehet. Terv szerint, időben érkezünk, nem kell kummantóútvonalon beszivárognunk a célterületre.
Minden olajozottan megy, beöltözünk mászónak, Attila vezetésével felcsörtetünk a beszállóba, cipőbe bújik, beköt és már indul is. Az egyik kulcsrész rögtön az első kötélhossz vége felé jön, egy trükkösebb fellépés. Attila pontos bétát ad a problémáról, még le is modellezi magával, hogy én kb. hogyan tudnám megcsinálni. Azonban a kulcsrész után jön egy traverz egy sima táblán, ami szerintem sokkal keményebb dió a fellépésnél. Hatalmas kereszteket nyúlva, széles terpeszekben araszolok be a standba. Szerencsére a fogások mind első rangúak, még ha messze is esnek egymástól. Attila a standból irányít. Pár lehetőség elkerülné a figyelmemet, ha nem mutatná meg őket.
A második hossz az enyém. Repkó. Az utóbbi útjainkból nem maradhat ki. Szép repkó, gyönyörűen lehet benne menni. A trükk most is, akárcsak a TötenköpflSteig vagy az Alte Wolf kiszállójánál, a kilépés a repedésből, jellemzően egy táblára. Az nehéz.
Aztán innentől zergézés, tájékozódási futás felfelé, az utolsó előtti hosszig, ahol újra nagyon szép kövek várnak ránk, meg a második kulcsrész, ami mintha nem lenne olyan nehéz, mint az első.
Végül a tető.
Időzítésünk tökéletes, a lenti táborban sátorozó mászók még csak most kezdtek el mászni, lefelé egy lélekkel sem találkozunk, amíg a parkolóba nem érünk. Az tele van. De mi már teljesítettük a küldetést.

Pontban délben szállok ki az autóból az otthonom előtt.
Precízen kivitelezett, jól sikerült portya volt.

Krisz

Ha tetszett a beszámoló, oszd meg másokkal is!

Térkép

Galéria

Hohe Wand Steinbockalarm 245m (7-)

Ezeket olvastad már?


Hohe Wand Bettiwand Turnerbergsteigerkessel repedések

Ismerkedjünk tovább a repedésekkel.

Hohe Wand Tristanexpress 170m 6+7-

A huszadik hosszú utam, világosított fel Attila.