Időpont:

Helyszín:

Beszámoló:

Résztvevők:

Hölzlstein Boulder

- boulder -

Hölzlstein Boulder

2018_02_02_008.JPG
Mit csinálnak a sziklamászók télen, hidegben?

Leginkább várjuk a tavaszt, de ez a várakozás egy nagyon aktív időszak. Ilyenkor készülünk fel a következő szezonra megszerezve a megfelelő erőnlétet, kitartást és technikai tudást.

Felkészülésünk gerincét a mászótermi edzések adják, ehhez mi a pozsonyi Vertigót választottuk, itt minden rendelkezésünkre áll, hogy mászótudásunkat csiszoljuk, tökéletesítsük. A heti kétszeri szlovák kirándulás mellett itthon erősítő és képességfejlesztő edzéseket végzünk, hol egyénileg, hol csoportosan. Aerob képességeinket erdei futásokkal fejlesztjük.

Ezen tevékenységek egyhangúságát közben megtörik a jégmászó és drytooling túrák. Ha szerencsénk van, és zord télben kapunk ajándékba pár tavaszias napot - mint ahogy most hétvégén is -, azt megpróbáljuk kihasználni. Ezúttal a kellemes, 10 fok fölötti hőmérsékletet kiélvezve a fertőparti kis kőtömböt, a Hölzlsteint választottuk. Ennek a dombtetőn billegő kis sziklának minden centiméterét ismerjük már, de jó volt újra kőtömbön mozogni, a sokszor ismételt mozdulatsorokat újra felfedezni, tökéletesíteni.

Attila

Ha tetszett a beszámoló, oszd meg másokkal is!

Térkép

Galéria

Hölzlstein Boulder

Ezeket olvastad már?


Grazer Bergland - Alice in Wunderland

Végre megérkezett a jeges szezon. Vártuk már nagyon.

Hohe Wand - Traum und Wirklichkeit 200m (6+)

Végre itt a jó idő! Újra a sziklákon, ismét a hosszú utak.