Időpont:

Helyszín:

Beszámoló:

Résztvevők:

Grazer Bergland - Alice in Wunderland

- jég és mix mászás -

Grazer Bergland - Alice in Wunderland

2019_01_16_Grazer_Bergland_Alice_im_Wunderland_042.JPG
Végre megérkezett a jeges szezon. Vártuk már nagyon. Levente az elmúlt hetekben folyamatosan figyelte, kutatta a környékünkön az egynapos kiruccanásra alkalmas jegek fejlődését, minőségét. Egyszer csak telefon, jó a jég, holnap menni kell.

Az idei telet is a szokott módon egy pályára állító túrával, a Grazer Bergland-i Alise jegein kezdtük. Korai indulás után 7 órakor már a helyszínen voltunk, így az egész nap rendelkezésünkre állt és ezt ki is használtuk a gyakorlásra. A két jeget minden oldalról rengetegszer másztuk, variálva a pihenés nélküli ismétlések számát, a technikát, az eszközöket. Sajnos az elmúlt évekhez képest a jég most volt a legvékonyabb, a habos, levegős, karfiolos formák ezúttal sokkal kisebbek voltak a megszokottnál.

Egy remek napot töltöttünk újra ezeken a szép, látványos jegeken az egész nap kitartó, kellemes -2 fokban. Eminek, Leventének és Louisnak jó alkalom volt a jövő héten esedékes, több napos jégmászó túrájuk előtt egy kis átmozgatásra a komolyabb kihívások előtt.

Attila

Ha tetszett a beszámoló, oszd meg másokkal is!

Térkép

Galéria

Grazer Bergland - Alice in Wunderland

Ezeket olvastad már?


Scheiblingkirchner Wandl

Beköszöntő félben a teremmászós szezon, de a holtak napi szabadnapozásnak és a kiváló időnek köszönhetően…

Hölzlstein Boulder

Mit csinálnak a sziklamászók télen, hidegben?