Időpont:

Helyszín:

Beszámoló:

Résztvevők:

Hohe Wand - Junge Füchsin (7) 230m

- sziklamászás -

Hohe Wand - Junge Füchsin (7) 230m

2019_10_16_Hohe_Wand_Junge_Füchsin_235m_7_019.JPG
Sexy Foxy Lady. Hetesért.

A Rókalány az Osterhasi-hoz és a Traum und Wirklichkeit-hoz hasonlóan állandó visszatérő favorit egyesületünk mászói körében, számos beszámoló született már róla, tessék rájuk keresni.

Ezt az utat nagyon szerettük volna beilleszteni még az idei edzőszezonba. Délelőtt erős kételyeim voltak a vállalkozás sikerét illetően, miközben a hamuszürke égből szitáló esőcseppek az irodám ablakát verték. Azonban délután felé haladva folyamatosan tisztult az idő, és háromkor, mikor a Wandhoz értünk, tiszta, kék ég fogadott minket, továbbá valami elképesztően szép, éles, kontrasztos, képeslapra kívánkozó látvány, ahogy a laposabb szögből sütő Nap-rajzolta árnyékok "térbelibbé" domborították a falat alkotó tömböket, pilléreket, gerinceket. Már ezért a látványért megérte eljönnünk.

Sehol egy lélek.

Maga az út igen jól dokumentált, mind a topó, mind a többiek beszámolói alapján. Számomra négy probléma maradt emlékezetes: 
Az első kötéhosszban van egy érdekes, egyensúlyozós átnyúlás, az ólajtó kifordulással kecsegtető fajtából.
A harmadik kötélhossz Silvesterplatte kulcsrésze szintén nem egyszerű – a helyes kézsorrend és beérkezési irány a kulcspozícióba kb. eldönti, hogy esés lesz a dologból vagy nem. Másodba kapom szerencsére, előre mászva valószínűleg leblokkolnék rajta.
A negyedik kötélhossz oldalazós táblalépős traverze nem olyan nehéz falat, de görcsös vagyok rajta, mint úgy általában, ha táblát lépek.
Az ötödik kötélhossz bevágásából pedig van egy nagyon technikás alsó fogásokból piazolva kióvakodós két nittnyi táv, amivel valószínűleg csikarnék, ha nekem jutna előre. A többi oké.

A biztosítás igen jó, el vagyok kényeztetve, és közben az agyam hátsó zugában  ott kattog a gondolat, hogy igen, tetszik ez, de Grazban már szorulnék. És Dürnsteinban is volt gondom abból, hogy ritkábban voltak a nittek. De maradjunk annyiban, hogy tetszik ez és minden nagyon jól van így.

Szép leány a Rókalány.

Krisz

Ha tetszett a beszámoló, oszd meg másokkal is!

Térkép

Galéria

Hohe Wand - Junge Füchsin (7) 230m

Ezeket olvastad már?


És most valami egészen más: Dürnstein Civetta

Ősz, vénasszonyok nyara, sziklaszezon közelgő vége, kötelező körök már letudva. Készülünk a téli teremmászós alapozásra. És van…

Októberi sportmászós vasárnap Addlitzban

Ami az ország belsejében lakó sportoló társainknak a Kis Gerecse, az nekünk, a nyugati határszélen élő…