Időpont:

Helyszín:

Beszámoló:

Résztvevők:

Hohe Wand Tristanexpress+Hoch empor var. 175 m (7+/8-)

- sziklamászás -

Hohe Wand Tristanexpress+Hoch empor var. 175 m (7+/8-)

2016_06_19_Hohe_Wand_Tritan_Express_7-_033.JPG
Vasárnapra egy könnyű, eseménytelen túrát találtam ki magamnak, de végül az ellenkezője jött össze, amit egyáltalán nem bánok.
 
A koncepcióm az volt, hogy csatlakozom Attilához és Aszuhoz, akik majd szépen végig előremásznak egy általuk tetszőleges több kötélhosszas utat a wandon, én meg csak eljátszadozom másodmászóként végig, elfotózgatom és beszélgetem az időt valamelyik aktuális standpartneremmel.
 
Na, ez a tervem a beszállónál lett keresztbe húzva, ahol is Attila kiutalta számomra az első két hosszt egyben mászva, melyek kulcsrészei egy-egy UIAA 6+ nehézségű szakasszal leptek meg. A másodikban egy rossz kézsorrendet, elmulasztott lépést és erőm elfogyaztását követően sikerült is egy szép nagy eséssel jutalmaznom magam, miközben Aszu szerint örömsikolyt hallattam, így ahelyett, hogy behúzott volna még majdnem kötelet is adott pluszba.
 
A harmadik hosszt Attila önként vállalta magára, de ekkor még nem számított rá, hogy egy óvatlan pillanatban az egyik kulcsfontosságú fogást le fogja tépni, akasztás közben, a rengeteg kiadott kötéllel a másik kezében. Ezt a manővert szintén egy halálsikoly követte, majd Attila eltűnt egy pillanat alatt a szemünk elől, és mint kiderült zuhanását a kezében maradt és a vádlija mögé szoruló kötél állította meg. Szerencsére, mert így kisebb horzsolásokkal megúszta a porba csapódás helyett.
 
Egészen Attila következő előlmászásáig volt egy eseménytelen hosszunk, amikor is kitalálta, hogy kanyarodjunk bele egy alternatív hosszba, melyet a falrajzunk semmilyen információval nem segített megmászni. Végül is kiderült, hogy a nap egyik legjobb ötlete volt, mert egy 7+/8- variánsa volt ez a szakasz az utunknak, amit Attila hamar kiprojektelt, Aszu meg én pedig becsülettel átmásztuk másodban.
 
A napnak még plusz poénja volt számomra, hogy ami miatt elkezdtem a mászást (egy klettersteigről látott videó), azt végre sikerült kipróbálnom a 3. hosszban, így 5 év után. Azonban aki rám hallgat, az nem erőlteti ennek a hossznak tiszta megmászását két okból sem: az egyik, hogy a kiálló vas maradványok életveszélyesek egy esés során, a másik pedig, hogy Attila letépte az egyik akasztó, kulcsfogást. :D
 
Ádám

Ha tetszett a beszámoló, oszd meg másokkal is!

Térkép

Galéria

Hohe Wand Tristanexpress+Hoch empor var. 175 m (7+/8-)

Ezeket olvastad már?


Hohe Wand Jagd den Snark 275 m (6+)

Múlt hét szombaton ismét a Hohe Wand felé vettük az irányt, hogy egy jóhangulatú mászással…

Rax Wachthüttelturm, Via Helma 200 m (7-)

Csütörtök délután, munka után újra négyen a kocsiban, a hőmérő 34 fokot mutat, ezúttal cél…