Időpont:

Helyszín:

Beszámoló:

Résztvevők:

Hohe Wand Totenköpfl mix 190 m (7)

- sziklamászás -

Hohe Wand Totenköpfl mix 190 m (7)

2016_07_11_Hohe_Wand_Totenköpfl_mix_II_19m_7_011.JPG
Ismét egy útvariáció, most a Totenköpfl tömbjén. Pár hete e szép falszakasz jobb oldalán variáltuk az utakat, ez alkalommal a szikla bal oldalát támadtuk.
 
Induláskor a fejemben egy kemény vonalvezetés rajzolódott ki, de azon, mászás közben módosítottunk. Mozgásom ezen a hétfői napon valahogy nem akart összeállni, darabosan, szögletesen, erőből másztam, ennek hamar meg is lett az eredménye egy kiadós esés formájában. E heti alkotásunk a következő útrészletekből állt. Bemelegítésként az Osterhasi első hosszával kezdtünk, amiből egy balkanyarral átvágtunk a Direkter Österreichersteig repedéseibe, ez egy kiváló út, de nem idén nyáron. A bőséges eső hatására a repedésekben megerősödött a növényzet különösen a vadrózsa, ami sok apró, de fájdalmas sérülést okozott alkarjainkon, de az illatos fűszernövényeknek sem a mászócipő alatt a helye. A bozótharcot követően a Mit We Henden Fahnen nittjeit követve értünk a kiszálló hosszunk alá, ami a Handler – Ausstieg volt.
 
A tervezetthez képest egy jóval könnyebb feladatot teljesítettünk egy nagy vihar után, iszonyatos páratartalomban, de ez a lazább út is egész jóra sikerült.
 
Attila
 

Ha tetszett a beszámoló, oszd meg másokkal is!

Térkép

Galéria

Hohe Wand Totenköpfl mix 190 m (7)

Ezeket olvastad már?


Hohe Wand Superspur 170 m (7-)

Az elmúlt egy hétben a Bónis által diktált őrületes tempóban haladtunk terveink megvalósításában, így került…

Hohe Wand Junge Füchsin 235 m (7)

Egy rövid pihenő után ismét a Hohe Wand sziklafalai felé vettük az irányt.