Időpont:

Helyszín:

Beszámoló:

Résztvevők:

Rax Klobenwand Nix für Suderer 170m (6+)

- sziklamászás -

Rax Klobenwand Nix für Suderer 170m (6+)

2016_07_09_Rax_Klobenwand_Nix_Für_Suderer_180m_6+_014.JPG
Ez a hétvége sem telhetett el egy jó kis mászótúra nélkül. Ismét a Höllentalt tűztük ki célul, ezúttal csak hárman, Attila, Ádám és én. Habár reggel zuhogott pár órát, de ez nem tántoríthatott el minket, és szerencsénkre, igazunk volt, ugyanis a túra teljes hossza alatt sütött a nap.
 
Amikor a beszállóhoz értünk, volt még előttünk néhány páros, így várnunk kellett pár percet. Természetesen nem töltöttük haszontalanul ezt a rövid időt, és kaptam egy rövid ismertetőt az ékek használatából. Az első hossz kissé törős szakaszokkal volt megtűzdelve, ezt azonban egy gyönyörű, enyhén befele dőlő tábla követte, nagy nyúlásokkal és érdekes mozdulatokkal. A harmadik szakasznak a fa nélküli, 6+-os verzióját választottuk, amely mindannyiunknak fejtörést okozott. Ezt követte az út két leglátványosabb hossza, egy gyönyörű traverzzel, és egy izgalmas repedéssel, melyben elengedhetetlen volt a piaz-technika alkalmazása. Ezután már túl voltunk a nittsor nehezén, és szép nyugodt tempóban értünk fel a fal tetejére.
 
A tempót, mivel hárman voltunk, kényelmesre vettük, és az egész túra alatt nagyon jól szórakoztunk. Na meg persze a fotók! :D
 
Bónis

Ha tetszett a beszámoló, oszd meg másokkal is!

Térkép

Galéria

Rax Klobenwand Nix für Suderer 170m (6+)

Ezeket olvastad már?


Hohe Wand Napórafal mix II. 195 m (7+)

A héten ismét az új útvonal nyitásának a legegyszerűbb és legkönnyebb módját választottuk.

Hohe Wand Superspur 170 m (7-)

Az elmúlt egy hétben a Bónis által diktált őrületes tempóban haladtunk terveink megvalósításában, így került…