Időpont:

Helyszín:

Beszámoló:

Résztvevők:

Hohe Wand Osterhasi 160m (7-)

- sziklamászás -

Hohe Wand Osterhasi 160m (7-)

DSC04149.JPG
Az újrakezdés nem egyszerű mutatvány, főleg, ha egy olyan sportot űzöl mint a sziklamászás.

Hetedik éve foglalkozom ezzel a vertikális mozgásformával, amit többek között a technikai oldala és a probléma megoldás miatt szerettem meg. Az elmúlt évek során több mint 25 ezer függőleges mászóméterrel a hátam mögött, azonban még sem vallom Magam rutinos, vagy nagyon tapasztalt mászónak. Ez többek közt azért van, mert még mindig nem tanultam meg szilárdan uralkodni az elmém felett, ami ebben az extrém sportban egy nagyon fontos tulajdonság. 
Ebben többek között az sem volt segítségemre, hogy idén tavasszal harmadszor állok neki, hogy ismét magabiztos és határozott mászóvá fejlesszem fel Magam. A 2011-es kezdetek óta sajnos kétszer kényszerültem több hónapos kihagyásra, mindkétszer térdszalag sérülés miatt, de a vicc az, hogy sosem a mászásból eredő sérülések voltak (egyszer a slackline, most pedig a futás volt a ludas).

Két hete ezek fényében, a köreinkben sokat emlegetett "fokozatosság és rendszeresség" elvélt szem előtt tartva esett a választás, az Osterhasi nittsorának leküzdésére. Nehézségi fokát tekintve nem biztos, hogy a visszatérés első lépcsőfokaira illő feladat, azonban már ötödik teljesítése előtt állva, nem éreztem úgy, hogy bármi nemű akadályba ütközhetnék a mászása közben.
Az út végig masszív tömbökön át vezet, ami a téli jegesedés útáni kőzáportól mentes, így egy stresszfaktor azonnal kizárható. Lépései tökéletesek, a mozgásvilága változatos. A kulcsrész mászását, viszont Attilára bíztam, mert egyenlőre fontosnak tartom a pozitív élmények gyűjtését, mielőtt újra a határaim feszegetésébe kezdenék, vagy csak a közelébe kerülnék.

A hosszokat egymás után, határozott mászással abszolválva, szintidőn belül teljesítve értük el a kiszállót, ahol már a lenyugvó nap sugarai sem értek minket, ezért szélálló kabátba bújva ereszkedtünk vissza a parkolóba.

Ádám

Ha tetszett a beszámoló, oszd meg másokkal is!

Térkép

Galéria

Hohe Wand Osterhasi 160m (7-)

Ezeket olvastad már?


Hohe Wand Junge Füchsin 235 m (7)

Ahogy közeledik a tavasz, egyre többször jutunk ki a sziklákra.

Hohe Wand ÖAK Jubiläumsweg 250m 6

Első nagyfalas mászásom idén.