Időpont:

Helyszín:

Beszámoló:

Résztvevők:

Hohe Wand – Traum und Wirklichkeit 200m (6+)

- több kötélhosszas mászás -

Hohe Wand – Traum und Wirklichkeit 200m (6+)

2019_10_23_Hohe_Wand_Traum_und_Wirklichkeit_200m_6+_007.JPG
Október 23-a szabadnap, kellemes napsütéses idő, így Tomival egy több kötélhosszas mászás mellett döntöttünk a Hohe Wandon.

A falon való mozgásra a nap melegebb óráit céloztuk meg, így kényelmes indulással 10 óra körül értünk utunk, a Traum und Wirklichkeit beszállójához. Az ösvényen sétálva eszembe jutott, hogy 24 évvel ezelőtt ezen a napon teljesítettem első hosszú utamat e falakon. Az akkor a Totenköpflsteig volt. Másképp nézett ki a szikla, mint most, minimális növényzet, tisztább, nyersebb kő, kevesebb nitt, több szög, csekély információ. Hatalmas kaland, megszerettem.

Az útválasztás sok fejtörést okozott, Tomi elég rég, utoljára júliusban mászott hosszút, így nem ismertem az aktuális formáját. Próbáltam nem túl nehéz, de nem is könnyű feladatot választani számára. Nagyjából sikerült, egy kicsit talán a nehéz felé tolódott. A Traum egy szép, talán a Wand legjobban biztosított útvonala; hosszú, 40-50 méteres kötélhosszaival egy gyors mászás, hamar letudható a függőleges 200 méter. A kő végig masszív, megbízható, a tiszta teljesítéséhez a VI-os körüli fokozat minden csínját-bínját ismerni kell. Repedések, táblák, nagy fogások, kis peremek, kényes egyensúly, van itt minden, ami egy jó mászáshoz kell.

Így a sziklás szezon vége felé ajándék volt ez a száraz, meleg nap, amit sikerült tökéletesen kihasználnunk.

Attila

Ha tetszett a beszámoló, oszd meg másokkal is!

Térkép

Galéria

Hohe Wand – Traum und Wirklichkeit 200m (6+)

Ezeket olvastad már?


Októberi sportmászós vasárnap Addlitzban

Ami az ország belsejében lakó sportoló társainknak a Kis Gerecse, az nekünk, a nyugati határszélen élő…

Másfél év múlva – Frisbee Platte

Kívánságműsor következik. Tomi a Frisbee-t kéri.